Az irodában számos olyan kellék van, ami elengedhetetlen a mindennapi használathoz. Ilyen például a golyóstoll, iratbefűző, vagy a mappa: ezek szinte minden egyes nap szükségesek lesznek ahhoz, hogy az irodában végzett munka ténylegesen hatékony legyen.

 

Van egy olyan készülék, ami mindig nagyon hasznos lehet – ez pedig az iratmegsemmisítő. Sokan talán úgy gondolnák, hogy nincs is rá szükség, hiszen egy papírt akár ki is lehet dobni, szét is lehet tépni. Tényleg igaz ez? Egyáltalán nincs szükség arra, hogy egy speciális szerkezet segítségével semmisítsük meg a már nem kellő iratainkat?

Mire jó az iratmegsemmisítő?

Arra, hogy a kiszemelt dokumentumokat gyorsan és hatékonyan megsemmisítsük. Ez azért lehet fontos, mert bizonyos esetekben személyes adatok, vagy iratok kiszivároghatnak, ez pedig ahhoz vezethet, hogy valakinek komoly érdeksérelme keletkezik, és hatalmas bírságot kapunk.

Hogyan működik?

Ez egy elektromechanikus szerkezet, ami gyorsan feldarabolja a bele helyezett dokumentumokat. Az égetés, hőkezelés nem igen játszik szerepet a megsemmisítési eljárások során, ennek az az oka, hogy ez természetesen tűzvédelmi szempontból nagyon veszélyes.

Mennyi iratot lehet megsemmisíteni egyszerre?

Ez mindig az adott géptől, szerkezettől függ. Vannak olyanok, amelyeket akár pillanatok alatt, de akadnak olyanok is, amelyeknek a megsemmisítése akár komolyabb erőfeszítést is jelenthet. Leginkább a behelyezett mennyiség függvénye, hogy mennyit lesz képes a gép elbírni.

Ajánló: ha szeretnénk, akkor látogassunk el a Bécsi Irodaker honlapjára, ahol jó ár-érték arányban lehet vásárolni iratmegsemmisítőket.

https://becsiirodaker.hu/technologia/irodatechnika-technologia/iratmegsemmisitok-irodatechnika-technologia/