Nem egzakt szakma a taxis sem. Ahogy ez különböző vállalkozói tevékenységek esetén szintén igaz: taxisofőrként sem egyformán visz haza minden ember. Nagyon sok minden múlik a fuvarszervezésen, a taxitársaságon, valamint azon is, hogy a taxis megfelelő attitűddel látja-e el a munkáját.

Mi az a taxisofőr?

A taxisofőr egy olyan ember, aki magánautóval rendelkezik, és ennek segítségével szállítja el az embereket egyik helyről a másikra, pénzért cserébe. Persze drágább a szolgáltatás, mint a tömegközlekedés, viszont ne felejtsük el, hogy gyors, pontos és hatékony, ráadásul kényelmes és hangulatos is.

Mennyit lehet keresni taxisként?

A legtöbb sofőr taxitársaságnál dolgozik, nagyjából nettó 250.000 Ft-ot lehet hazavinni havonta. Ez alapból jónak tűnik, de ne felejtsük el, hogy nincs fizetett szabadság! A taxis annyit keres, amennyit hajlandó volt dolgozni, és ez minden esetben így van.

Ha valaki jó területen dolgozik, ahol magasak az árak és versenyképes a fizetőtársadalom, akkor akár nettó 300.000 Ft sem kizárt. Ha valaki például nyáron taxizik a Balatonon, akkor akár többet is haza lehet vinni nettóban, de ez tényleg szezonfüggő.

Mi a nehézsége ennek a munkának?

Az, hogy soha nem lehet tudni, hogy az ember mibe fog belebotlani legközelebb. Vannak nagyon kedves utasok, de olyanok is, akikkel inkább jobb nem együtt dolgozni. A taxis szakma egyértelmű hátulütője, hogy leginkább esténként kell menni, vagy akár hajnalban, amikor sokan érkeznek haza a fesztiválokról. Szintén kihívás, hogy állatokat és gyerekeket is kell transzferelni.