Nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy a mechatronikai mérnöki diploma talán a legértékesebb mind közül, melyek a mérnöki piacon meg lehet szerezni. Nagyon sokféle szakmai tudásra tehet szert az embert tanulmányai során – és kifejezetten sokféle gyakornoki programban lehet részt venni. Mit érdemes tudni a munkakörökkel kapcsolatban, melyek elérhetőek?

Lehetsz programozó

Dolgozhatsz programozóként, nagyon nagy a kereslet a jó IT szakemberekre. Milyen nyelvek érdekelnek? C? C++? C#? PHP? JavaScript? Java? Mindegyik területre keresnek rengeteg fejlesztőt, akik hatalmas szakmai tudással rendelkeznek.

Dolgozhatsz gépészként

Akár dolgozhatsz gépészmérnökként is. Szereted a gépelemek, csavarok, kötések világát? Vonzanak a tervezési feladatok, szeretsz 3D-ben modellezni, rajzolni, felmérni és elemezni? Akkor a gépészeti pályát neked találták ki.

A villamosmérnöki pálya is nyitva áll előtted

Szereted a villamos átalakítókat, aktuátorokat, szenzorokat, valamint elektronikai berendezéseket? Akkor a villamosmérnöki pálya neked való. Rengeteg érdekes elektrotechnikai feladat és kihívás állhat eléd – például, gondolhatsz arra, hogy garázskapuk elektronikájának tervezési munkájában vegyél részt konstruktőrként.

Ez egy rendkívül multidiszciplináris terület

Egy kifejezetten multidiszciplináris területről beszélünk, melyet rendkívül sokan ismernek manapság, de kevesen vannak tisztában azzal, hogy mennyire jó ötlet ezt a szakot választani, köszönhetően annak sokoldalúságának.

Hol tanulhatod ki a szakmát?

Több felsőoktatási intézményben is lehet tanulni – például a BME-n, Óbudai Egyetemen, SZIE-n, SZE-n és még számtalan másik vidéki egyetem karán szeretettel várnak, amennyiben szeretnéd bizonyítani tudásod, szakmaiságod és rátermettséged.