Az NC tápegység a CNC-szerszámgépekben felelős az elektromos energia szabályozásáért és biztosításáért. A feladata, hogy a megfelelő feszültséget és áramot szolgáltassa a vezérlőrendszer és a motorok működtetéséhez.

Teljesítmény

Az NC tápegységnek kellő teljesítményt kell biztosítania a szerszámgép vezérlőrendszerének működéséhez. A megfelelő teljesítmény lehetővé teszi a gyors és precíz munkavégzést anélkül, hogy a vezérlőrendszer túlterhelné vagy instabil lenne.

Javított zajszűrés

Az NC tápegységnek jó zajszűrő rendszerrel kell rendelkeznie, hogy minimalizálja az elektromos interferenciát és a zavarokat. Ez biztosítja a stabil és megbízható működést, valamint védi a vezérlőrendszert a külső interferenciák negatív hatásaitól.

Stabilitás és megbízhatóság

Az NC tápegységnek stabil működést kell biztosítania hosszú távon. Ellen kell állnia a környezeti tényezők, például hőmérsékletváltozások vagy rezgések okozta hatásoknak. A megbízható működés biztosítja a hibamentes és zavartalan munkavégzést.

Túlfeszültség elleni védelem

Az NC tápegységnek tartalmaznia kell túlfeszültség elleni védelmet, amely védi a vezérlőrendszert a hálózati ingadozások és túlfeszültségek okozta károsodásoktól. Ez biztosítja a gép és a vezérlőrendszer hosszú élettartamát és megbízhatóságát.

Hatékonyság

Az NC tápegységnek hatékonynak kell lennie az energiafelhasználás szempontjából. Ez minimalizálja az energiaveszteséget és hűtési igényt, hozzájárulva a gép gazdaságos működéséhez és energiahatékonyságához.