Sokféle bor létezik. Közismert például a Rosé: a színéről könnyedén felismerhető, de vannak bikavérek, aszúk, vagy fehérborok is. A csoportosítás alapja mindig más és más: viszont, egy borfajtát mindig egyértelműen be lehet sorolni egy adott kategóriába.

Bejegyzésünkben a fehérbort szeretnénk bemutatni. Pontosan mi ez, és mivel jellemezhető? Miért épp ez a neve, milyen a színe?

Miért éppen fehérbornak hívják?

A fehérbor mindig fehérszőlőből készül. Éppen ezért is nevezik fehérnek: az ital színe azonban már nem fehér, hanem sárga. A név tehát kissé megtévesztő, viszont egy átlagember számára teljesen egyértelmű, hogy mivel áll szemben.

A fehérszőlőnek a héjában nincsenek olyan színanyagok, melyek a bor színét megfestenék, ezért alakul ki a jellemző színvilág.

Mitől függ a valódi színe?

Egy egy soktényezős egyenlet: a termőterület, technológia, bor kora, évjárat és a szőlőfajta is befolyással van a bor valódi színére. Ezért ki is jelenthetjük, hogy nincs két teljesen egyforma színű bor, a szakemberek pici színezőanyagot is használhatnak a valódi eredmények elérésének érdekében.

Lehet-e kékszőlőből fehérbort készíteni?

Természetesen igen, ez azonban magasabb technológiai tudást igényel, mely a színvilágot megváltoztatja.

Hol vásárolhatunk igazán finom fehérborokat?

Szakértői megítélésünk szerint a Paulus Borház rendelkezik idehaza talán a legjobb minőségű borokkal. Ez ugyanúgy igaz a fehérbor kínálatukra is, mely kiemelkedő és egyedi zamatvilággal bír. Webáruházukból online rendelésre, házhoz szállítással lehet vásárolni, egy bizonyos összeghatár felett pedig akár ingyenesen szállítanak!