Az otthoni biztonság mindenki számára nagyon fontos. Hiszen, könnyedén előfordulhat, hogy betörnek hozzánk, vagy éppen tűz üt ki: ilyen helyzetekben elengedhetetlen, hogy résen legyünk, és azonnal cselekedjünk, ha szükségessé válik.

Cikkünkben három olyan fontos lépést gyűjtöttünk össze, ami ahhoz kell, hogy teljesen biztonságban lehessünk a saját lakásunkban.

Legyen tűzjelző berendezés

Ha tűz üt ki, akkor nem szabad sokat teketóriázni. Ilyenkor azonnal el kell hagyni az épületet, semmi nem maradhat nálunk, ha igazán gyorsan akarunk távozni.

Legyen szó akár a laptopunkról, kedvenc fényképünkről, vagy a játékunkról gyerekként: az első, hogy mihamarabb távozni tudjunk.

Mindig rögzítsünk fel kamerákat

A kamera a legfontosabb talán minden biztonságtechnikai eszköz közül. Ezért ezt szokták a leggyakrabban használni magánotthonokban. Fontos, hogy a térfigyelés szöge megfelelő legyen, de előre érdemes egyeztetni egy telepítő szakemberrel, aki a jogi dolgokkal is tisztában lesz.

Amennyiben telepítőként a legjobb kamerarendszereket szeretnénk megvásárolni, érdemes lehet a Riarex Kft honlapján szétnézni. Gyakorlatilag bármilyen műszaki paraméterrel rendelkező kamera kapható náluk.

Legyen nálunk telefon

Talán evidensnek tűnik, de ez az egyik legjobb eszköz, amivel védeni tudjuk magunkat. Ha betörők járnak a házunkban, akkor könnyen megeshet, hogy segítséget kell hívni, azonban ehhez egy olyan készülék kell, amivel gyorsan tudunk telefonálni, ha arról van szó.

A legoptimálisabb megoldás talán a nyomógombos telefon, hiszen az kis helyen is nagyon könnyedén elfér, és nem merül le olyan könnyen, mint modern társaik.